Hoppa över navigation

image

Peter Bergting inleder konferensen Närproducerat, förlagd till Göteborgs Universitet, Pedagogen. Fantasy i fokus från start.

Västsvenska barn- och ungdomsboksförfattare och illustratörer presenterar sig och sitt arbete genom en heldagskonferens. Årets tema är: Att skriva och illustrera för tweens.

Peter Bergting, författare och illustratör, är inledningstalare på temat: Fantasy från text och bild och världen däremellan. www.bergting.com

Peter berättar som fantasy-illustratör, om en del av de uppdrag som skapat honom både möjligheter och svårigheter under en tjugoårig karriär inom fantasy-genren. Att en tradition hos, inte minst förläggare och filmbolag, satt den egna förmågan på prov, framgår tydligt under den timme som föreläsningen pågår. Nytt ska till om det ska bli intressant, men samtidigt gäller det att vara medveten om orginalets värde. En inte helt lätt balansgång, menar Peter.

John Bauers ”Tomtar och troll” får stort utrymme under Peter Bergtings föreläsning.
– Bauer är min stora förebild och inspiration. Jag utgår ofta ifrån hans stil, som när jag gjorde omslagen till Sagan om Ringen.

Bland Peter Bergtings illustrationsverk märks bland annat omslag till pocketutgåvan av Sagan om Ringen-triologin, Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta och Joe Salmsons populära fantasy-serie ”Alamandrarnas återkomst”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: