Hoppa över navigation

Skolbibliotekscentralen (SBC) i Göteborg arrangerar under onsdagen en heldagskonferens för skolbibliotekarier. Plats för höstens konferens är Frölunda Kulturhus. Skolbibliotekarier från hela Göteborgs samlas den här gången för en dag med utpräglat läsfokus. Själv närvarar jag endast under förmiddagen. Här en serie bilder från SBCs program fram till lunch.

image

BTJs lektör Christina Wedenmark presenterar höstens nya böcker ur BTJs katalog. Den här förmiddagen kommer Christina igång ordentligt och har därför ingen lust att sluta, fastän tiden är ute. Världsklass som alltid.

image

Uppslutningen är god. Samtalen är många och det är som alltid ”högt i tak”. Distriktskonferens kort och gott.

image

Skolbibliotekskonsult Adam Nilsson berättar bland annat om den nya rapporten ”Det grãnslösa rummet”, utgiven av SKL och fackförbundet DIK. Rapporten finns tillgänglig på SKLs hemsida.

image

Nypon Förlag sätter som alltid LL-litteraturen för barn i främsta rum. Nystartade Vilja Förlag gör detsamma, men i stället med sikte på vuxnas behov.

image

Lena-Maria Nordstrand är både förlagschef på Nypon Förlag och ledamot i Skolbibliotek Väst. För Lena-Maria två givna arenor – i kampen för att ge alla elever ett språk.

image

Trängseln kring Nypon Förlags bokbord talar för sig själv.

image

Skolbibliotekscentralens Magnus Sjöberg med kollegor arrangerar utdelning av gåvomaterial. Det material som SBC antingen inte har plats för, eller som är utgånget, delas oavkortat ut till besökande skolbibliotekarier. En god gärning i sann SBC-anda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: