Hoppa över navigation

image

Det är till att välja rätt tillfälle för personliga vendettor – Frågan är bara mot vad?

Tintin är givetvis på plats i varje välsorterat bibliotek, så även i mitt skolbibliotek på Kannebäcksskolan i Västra Göteborg. Blå lotus, Faraos cigarrer och kultalbumet Tintin i Kongo – samtliga album finns på plats i tidsskriftsstället. Alla album inköpta på BTJ, var annars!

Alltså, att öppet trassla in sig i censurens oupplösliga garn och det år 2012! är en bedrift i sig. Men ack så vanskligt, för vem är rätt man att döma?

Genast sjunker varje ambitiös moralivrare och förbudsfanatiker djupt och fort går det. På Kulturhuset i Stockholm var dramat över på ynka två timmar. Chefens långa arm delade ut några lavetter och pang så fick kulturkåkens ”konstnärliga ledare” munkavle.

För vem är egentligen Behrang Miri att döma?

Jag som tog för givet att Kulturens högborg (ett ställe som jag vanligtvis uppskattar att besöka – då brett kulturellt utbud, fin fika i ekologisk anda, samt trevlig personal inbjuder till återbesök efter återbesök) i hufvudstaden hade koll på världslitteratur/kultur/historia…

För finns det något, inte minst när det kommer till världslitteraturen, som det fullständigt svämmar över av, så är det blod, eld, död och evig dekadens.

Dante, Kafka, Mann, Strindberg, Baudelaire, Sartre, Rimbaud, Dostojevskij… för att inte tala om den där där uslingen Shakespeare, vem han nu är, om han nu ens är en…

Dekandes. Ut med skräpet bara!

Och den där eländes De Sade-föreställningen till Bokmässa, i den där gudsförgäta arbetarhålan Göteborg. År efter år samma skräpsamling, på ett enda gyttjeliknande golv… Fy!

Men vet ni vad?

I love it. Love it. Love it all!

Så… öppna portarna till dekadens och två våningar av free speach!

Miri… du e la på va.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: