Hoppa över navigation

image

Inför årets Bok- och biblioteksmässa, som för utom uttalat Norden-tema, även satsar extra mycket på bibliotek i år http://www.framsidan.net/2012/09/okat-biblioteksfokus-pa-bokmassan/ finns det som alltid en ambition att klämma in extra mycket innehåll – både innan, under och vid sidan om ordinarie ”mäss-utbud”.

För aktiva på skolbiblioteksområdet har Bokmässan alltid varit årets träffpunkt. Inte minst gäller det sveriges skolbiblioteksföreningar http://www.skolbibliotek.se , som framför allt på senare år, varit närvarande, både i och utanför mässan. Bland annat föreningarna synts genom framträdanden på Biblioteksscenen, prisutdelning av Malin Koldenius-stipendiet, egen monter i E-hallen, nationell träff och mycket mer.

Flera av tidigare års inslag är även i år en del av föreningarnas utbud: https://ordfsbv.wordpress.com/2012/09/12/bokmassan-hagrar-much-to-do/ Men inte allt.

Här följer en genomgång av vad som gäller för i år:

– Nypon Förlag http://www.nyponforlag.se och Skolbibliotek Väst http://skolbibliotekvast.blogspot.com/delar även i år monter i C-hallen. Monternummer: C:05-10. Kom gärna förbi och prata skolbibliotek med medlemmar ur Skolbibliotek Västs styrelse.

– Gratis entrebiljetter har även i år delats ut till medlemmar i Skolbibliotek Väst. Bli medlem du med! http://skolbibliotekvast.blogspot.se/p/for-medlemmar.html?m=0

– Malin Koldenius-stipendiet delas ut av Skolbibliotek Väst och det för tredje året i rad. Prisutdelning sker på Biblioteksscenen i E-Hallen. Torsdag 27 september, klockan 10.30-10.40. Välkomna!

– Årets stipendiat möter du även efter prisutdelningen, då i Skolbibliotek Västs monter.

– Det annordnas ingen nationell träff för skolbiblioteksföreningarna i år. Däremot ses allt skolbiblioteksfolk på torsdag kväll, det på den årliga och traditionsenliga BTJ-Puben, Kronhusgatan (mitt emot Nordstan/Gustav Adolfs torg).

– Det erbjuds även i år ett antal seminarie-punkter om skolbibliotek. Inte minst på Biblioteks-scenen i E-hallen. Även SKL arrangerar ett kort-seminarium om skolbibliotek.

– Nationella Skolbiblioteksgruppen annordnar dessutom sitt årliga seminarium (fredag 13-13.45 seminariehall H1) Skolbibliotek i Norden

Fortsatt stora möjligheter för alla oss med skolbiblioteksintresse att ses, som synes.

Nu kör vi!

Att notera: Redan idag arrangeras nätverksträff i Göteborg, för landets skolbibliotekssamordare och  skolbibliotekscentraler. Hela eftermiddagen vigs åt samtal, föreläsningar med mera.

Postat av Guld Alex för Guld Alex-bloggen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: