Hoppa över navigation

 
 
 
En liten blänkare om vad som händer i år…
 
 
Skolbibliotek Väst (SBV) http://skolbibliotekvast.blogspot.com/ har genomfört sitt första styrelsemöte efter sommaruppehållet. Bokmässan 2012 är i fokus. Närvaron på mässan blir liksom tidigare år fullständig!
 
– Nypon Förlag och Skolbibliotek Väst delar monter (förlagd i C-hallen).
– Gratis entrebiljetter delas ut till medlemar i SBV.
– Malin Koldenius-stipendiet delas ut av SBV för tredje året i rad. Prisutdelning sker på Biblioteksscenen i E-Hallen. Torsdag 27 september, klockan 10.30-10.40.
 
Mer info följer inom kort.
 
—————————————————————–
 
 
Ytterligare ett par punkter, värda att nämna är:
 
 
Skolbibliotek i Norden-vad förenar, vad skiljer åt?
 
Fredag 28 september, klockan 13.00-13.45. Seminarielokal H1.
 
I år har bokmässan Norden som tema, och temat passar utmärkt in på de högaktuella frågorna om läsning och skolbibliotek. Att kunna läsa och skriva är grunden för kommunikation och deltagande i demokratin.

Sveriges nya skollag trädde i kraft 1 juli 2011 och vi står inför uppgiften att ”alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek”. Lagen är viktig och ett steg fram, men löser inte alla praktiska åtgärder och insatser som behövs i elevernas skolvardag, på högskolan eller vad avser Skolverkets uppdrag. Vi behöver mer kunskap också från våra nordiska grannländer. Hur har de valt att lösa kraven på elevernas tillgång till skolbibliotek? Kan deras erfarenheter och insatser vägleda och inspirera? Kom och lyssna!

Ett samtal om skolbiblioteken i Norden mellan: Britta Vejen, Master i Professionel Kommunikation och Lektor vid Professionshøjskolen UCC, Köpenhamn, Inger Berg Wilhelmsen, Skolbibliotekarie och projekmedarbetare i nationellt program för skolbiblioteksutveckling, Tromsö, Carola Sjöblom, Skolbibliotekarie och årets skolbibliotekarie i Finland 2012, Helle Barrett, skolbibliotekssamordnare, Centrum för Pedagogisk Inspiration, Malmö, Christina Green, ordförande Nordisk Skolbiblioteksförening.

Moderator: Fredrik Ernerot, skolbiblioteksutvecklare i Västra Göteborg och medlem i Nationella Skolbiblioteksgruppen.

Arrangörer: Nationella Skolbiblioteksgruppen (NSG) tillsammans med Lärarförbundet och Centrum för lättläst.

Unikt i slag!

Fredag 28 sep kl. 10:15 – 10:25.

Skolbiblioteksutvecklingsuppdrag i Västra Göteborg, finansierat av skolornas rektorer. Projektledare Fredrik Ernerot redovisar projektets resultat.

Plats: Biblioteks- och Berättarscenen, E-hallen
 
Arrangör: Skolbibliotek Väst
 
Typ: Scenprogram
 
Kod: Sc04552
 
Språk: Svenska

Ingår i entrébiljetten.

Vi ses!

 

 

Annonser

2 Trackbacks/Pingbacks

  1. […] information om seminariet här: https://ordfsbv.wordpress.com/2012/09/12/bokmassan-hagrar-much-to-do/ Dela NU!DelaTwitterFacebookSkriv utE-postGillaGillaBe the first to like this. « Bokmässan […]

  2. […] av tidigare års inslag är även i år en del av föreningarnas utbud: https://ordfsbv.wordpress.com/2012/09/12/bokmassan-hagrar-much-to-do/ Men inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: