Hoppa över navigation

Ibland måste man bara släppa taget och ge sig hän. Titta utanför  ”boxen”, så att säga.

Mötesplats Skola och Skolforum i all ära, men det är när jag först tar mig tid att söka på djupet – ”omvärldsbevaka” som vi skolbibliotekarier väljer att titulera fenomenet, som dörrarna slängs upp på vid gavel.

I praktiken betyder det: Lämna Facebook – Kliv in på Twitter (eller varför inte samköra verktygen och krydda det hela med ett antal valda nedslag på diverse bloggar och Flickr-album).

I helgen skrev journalisten och författaren Jan Gradvall (jangradvall på Twitter) en krönika för Dagens Industri, som jag garanterat hade missat om det inte vore för just mitt Twitter-konto. En liten obetydlig länk, med en halvluddig informationstext gav mig…

Ja, läs själva:

http://www.gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=806

Biblioteket i skolan –  Plötsligt är det placerat i fronten för allt.

Präglat av ett tydligt omvärldsperspektiv närmar vi oss kärnan: Bildning, kunskap (eller som i det här fallet, brist på bildning och kunskap), framtidens krav på skola och lärande. Samtidigt hägrar sig risken att vi tenderar att förlora (och det är nog det värsta av allt) – Möjligheten till en ökad global gemenskap!

Att Anna-Stina Takala, Regionbibliotek Stockholm (BiblioBuster på Twitter), ansvarig för nyhetsportalen The biblioteksfolk Daily http://paper.li/BiblioBuster/biblioteksfolk , under söndagen även listar krönikan (utifrån mitt twitterinlägg om artikeln) som ”headline”, för att sen själv ”tweeta” ut samma information på Twitter, vilket i sin tur bidrar till att krönikan, ytterligare en dag, ”re-tweetas” av mängder av läsare…

”Omvärldsbevakningscirkeln” sluts (och nu händer det igen).

Du hänger väl med!

http://twitter.com/

Fredrik Ernerot (OrdfSBV på Twitter)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: