Hoppa över navigation

… det är nu bevisat!

 

Wael Ghonim, aktivist och Google-chef, har efter en gripande tv-intervju blivit hjälte för många — trots att han i direktsändning värjde sig mot rollen:
– Denna revolution tillhörde de unga på internet, sedan alla egyptiska unga, sedan hela Egypten. Den har ingen hjälte och ingen ska försöka ta åt sig äran. http://www.nyhetskanalen.se/1.2008574/2011/02/08/wael_ghonim_mojlig_ledare 

Aldrig någonsin tidigare har väl kraften i användandet av vår tids så kallade ”sociala medier” på internet varit så tydlig.

I söndagens Agenda (Sveriges Television) lyftes Google-chefen Wael Ghonim fram som den som stått bakom mycket av den framgång demonstranterna rönt på torget i Kairo. Han ses också i Egypten som en av nyckelpersonerna bakom president Mubaraks fall.

Hans vapen – Sociala medier!

Wael Ghonim har konsekvent använt både Facebook och Twitter som informationspridare för att ena demonstranter och i förlängningen – Stora delar av det egyptiska folket.

Hans vapen – Sociala medier!

Även när möjligheten för journalister att arbeta fritt i Kairo försvårades och när nyhetsrapporteringen mot omvärlden ströps av den egyptiska regeringen fördes kampen vidare. Internetuppkopplingar skapades i hemlighet och informationen om läget i Kairo spreds vidare genom en skapad Facebook-grupp, samt genom kortfattade ”tweets” på kommunikationsverktyget Twitter.

Hans vapen – Sociala medier!

Aldrig någonsin har väl ett argument FÖR införandet av sociala medier i undervisningen varit tydligare.

Jag kräver därför omgående Nationella prov i sociala medier…

… så att fler Waels kan vara med och förändra världen.

Wael Ghonim – TACK!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: