Hoppa över navigation

… det är BHS ytterligare ett bevis på!

 

Efter att en andra gång ha föreläst på Bibliotekshögskolan (BHS) i Borås blir det klart och tydligt för mig att skolbiblioteksfrågan är i ropet – nu även utbildningsmässigt.

Nu har i och för sig BHS erbjudit olika former av fristående kurser omkring skolbibliotek tidigare genom åren, men i den utsträckning som nu sker och med fokus på både studenter som går biblioteksprogrammet och yrkesverksamma skolbibliotekarier, det är en uppryckning som inte setts till tidigare.

Det fokuseras på utveckling av skolbiblioteksverksamhet, det fokuseras på det vetenskapliga förhållningssättet till skolbiblioteksverksamhet, liksom kvalitétsbegrepp.

Utveckling och kvalité – De viktigaste nyckelorden omkring skolbibliotek och lärande 2011!

BHS förstår den biten väl. De vill vara bäst i Sverige på utbildning av skolbibliotekarier, det är uttalat och det är oerhört befriande att höra det uttalat LIVE! Allt för många är fortfarande tysta och avvaktande.

Jag skärper mig när jag anlitas av BHS. Så har det varit sen första gången jag klev in som gästföreläsare och så var det även igår, då jag mötte en grupp yrkesverksamma skolbibliotekarier för att lyfta områdena:

– Lagar, definitioner och organisationer omkring skolbibliotek

– Att som skolbibliotekarie förhålla sig till chefer och beslutsfattare

– Omvärldsbevakning som fortbildningsverktyg

Det är oerhört givande att möta skolbibliotekarier som befinner sig mitt i verkligheten. Skolbibliotekarier som vill mer och är på gång. Skolbibliotekarier som själva tagit steget mot vidare utveckling. Skolbibliotekarier som vill framåt och är beredda att anstränga sig för att nå vidare mål på sin inslagna yrkesbana.

BHS gör det just nu möjligt att nå utveckling och kvalité i arbetet som skolbibliotekarie. Att jag får vara en del av den satsningen är oerhört berikande och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla och utvecklas tillsammans med både studenter och ansvariga… gärna under lång tid framöver!

Det här är precis vad som behövs i rustandets tidevarv – Rejäla lyft och insatser omkring kompetensfrågan!

Att BHS dessutom är på väg att utöka sitt skolbibgäng med två nya medarbetare, med inriktning på just skolbibliotek, är bara att betrakta som en extra välkommen bonus och en viktig investering för framtiden.

SÅ… Bara för ansvariga på lärar- och rektorsutbildningarna att anamma och ta intryck då!

 

 

Nu när BHS med hela handen utsträckt – Visar vägen mot framtiden.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: