Hoppa över navigation

FOKUS 2010 ÄR ÖVER!


Det är med tillfredställelse jag konstaterar att jag faktiskt inte missat en enda minut av konferensen idag. Tekniken har nämligen varit fullständigt bländande. Det yttersta i modern bekvämlighet och öppenhet.

”I morgon kommer alla att streama”, twittrade Henrik Wideus (Ansvarig för Jorden runt på ett läsår, Södertälje) i samband med att konferensen höll på att ta slut.

Absolut!

Den kvalité som dagens streamverktyg höll, har jag inte upplevt någon annan gång under 2010 och då har jag följt ett antal webbkonferenser under året, det ska nämnas.

Vidare fanns, förutom en facebook-grupp och en väldesignad webbportal, även en ”Twitterhashtag” skapad i förväg, med en väl synlig Twitterfountain kopplad till webbportalen för konferensen.

Se här: http://www.resurs.folkbildning.net/page/4019/live.htm

OCH… Proffsigast av allt!

Under eftermiddagen när konferensdeltagarna på plats möttes i grupper omkring olika workshops, arrangerade Mikael Andersson från Tankesmedjan Ombildning (en av dagens arrangörer likaså Moderator för konferensen) ett chatroom i Adobe Connect, med sig själv som admin. för ett parallellt samtal.

Vi var fyra deltagare som digitalt vädrade vår syn på förmiddagens föreläsningar och resonemang.

Förutom mig själv, en penisonerad lärare, en aktiv lärare, samt Mikael som samtalsledare.

Fantastiskt givande! Samtliga deltagare tyckte att vi hade lärt oss nya saker efter samtalets slut. På endast 45 minuter effektiv webbtid tillsammans.

Men det bästa av allt kommer nu!

HELA konferensen ligger uppe på ovan nämnda länk, för alla er som inte kunde följa konferensen på plats eller LIVE digitalt.

SEN… Om nu någon mot förmodan skulle få för sig att tveka och ställa frågan – Har folkbildningen verkligen en rimlig chans att vara en del utav det moderna informationssamhället?

Då kan jag bara upplysa den icke övertygade om följande:

Använd länken ovan – NU!

ENOUGH SAID!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: