Hoppa över navigation

… Novemberlov!


Det närmar sig…


Skolforum i Stockholm och Mötesplats Skola i Göteborg. Det blir lite David och Goliat över det hela. Stora Hufvudstaden mot Lillebror i Väster änna (ja, allt det här som är så hemvant för oss fotbollstokiga Änglar från Göteborg).

Skolforum – Den etablerade skolmässan i Älvsjö, för lärare i Stockholm, brukar jag säga (då blir det genast liv i luckan. För hela mellan-Sverige ska det ju vara. Sorry).

Mötesplats Skola – Den nya tvådagarsmässan i Göteborg som satsar på lärare, skolledare och it-folk från Göteborg, och samtidigt ger sig i kast med att locka folk från resten av landet. Något som verkar lyckats, redan innan mässan ens tagit vid. Live-sändningar av utvalda seminarier på webben, Teech-meet för talföra föresläsare och besökare som ändå är i stan, så att säga. Facebookplats och Twitterkonto. Lite skillnad mot föregångaren Attraktiv Skola, det må jag säga. Göteborgsregionens utbildningscenter (GR-utbildning) står som huvudarrangör.

Själv befinner jag mig i år på båda eventen. På måndag som representant för Sveriges Skolbiblioteksföreningar i Nationella Skolbibliotekgruppen (NSG). Då NSG delar ut priset för Årets Skolbibliotek, är ett besök givetvis på sin plats. I år är det Skolverkets t.f. generaldirektör Helen Ängmo som är talare vid prisutdelningen på Skolforums Stora scen. Tid: 11.45.

För mer information om priset: www.skolbiblioteksgruppen.se


OBS! Missa inte heller Ekerös skolbibliotekarie No.1 Linda Spolens kortseminarium om den nya skollagen.
www.skolforum.com

Tisdag 2/11 är det dags för Mötesplats Skola.

Möten, samtal, lunchpass… men först och främst, och med en direkt start av dagen: Cecilias och min föreläsning – Jakten på Framtidens Skolbibliotek.

Programpunkten beskrivs på följande sätt:

Punk.36 Jakten på framtidens skolbibliotek Tisdag kl. 9.0-10.15 (Lokal R9)
Cecilia Bengtsson är skolbibliotekariesamordnare och skolbibliotekarie i Ekerö kommun. Hon är även ledamot i Skolbibliotek Öst, skribent på föreningens blogg och medlem i Stockholms läns biblioteksråd. Fredrik Ernerot, ordförande i Skolbibliotek Väst, till vardags skolbibliotekarie på Döv- och Hörselskolans specialskolbibliotek i Tynnered, Göteborg.

Cecilia talar om famtidens lärande, omvärldsbevakning, web 2., nätverkande, samverkan och kommunikation. PR och handlingsplaner för skolans biblioteksverksamhet. Tillsammans med Fredrik förs en dialog kring framtiden. Hur vill just du att skolbiblioteksverksamheten skall komma att se ut? Med små och med stora steg möter vi tillsammans framtidens skolbiblioteksverksamhet (målgrupp: grundskolepedagoger, IKT-pedagoger, bibliotekspersonal).
Det ska tilläggas att varken Cecilia eller jag anser att beskrivningen stämmer in på vår föreläsning. Visst, allt är där, men det är så mycket som har hänt sen beskrivningen sattes samman. Men är det inte alltid så?

Det ska därför ses i en positiv dager, som så mycket annat som berör lärande och bibliotek. Ett tecken på utveckling, säger jag. Ett tecken på att vi är på gång, med stora steg… Framåt. Framåt och åter framåt!

Nämnas ska att Skolverkets Kolla källan-reporter Stefan Påhlsson, kommer att skriva en artikel om ”Jakten”, vilket är smickrande värre. Publicering på Kolla Källan en bit i november. Håll utkik gott folk.

Bara en sak kvar då…

Novemberlov – Öppna dig!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: